سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ساکشن

معرفی ساکشن

ساکشن در لغت به معنی مکش است ووظیفه اصلی آن جلوگیری از تجمع خون خلط وسایر مایعات در اطراف موضع مورد درمان می باشد .

ساکشن یکی از حیاتی ترین تجهیزات اتاق عمل می باشد درهنگام پاک کردن راه هوایی بیمار ویا در خونریزی ها جهت دادن دید کافی جهت کنترل خونریزی بسیار حیاتی می باشددرهنگام پاک کردن راه هوایی بیمار ویا در خونریزی بسیار حیاتی می باشد ساکشن یکی از آلوده ترین دستگاهها می باشد در اکثر بخش های بیمارستان مانند اتاق های عمل زایمان مراقبت های ویژه اتاق بهبودی آزمایشگاه وسایر بخش ها مورد استفاده قرار می گیرد .

انواع ساکشن

دستگاه مکش یا همان ساکشن بر 2نوع است :

متحرک(PORTABLE )ومرکزی(CENTERAL)تصاویرباید در اتاق عمل 2دستگاه ساکشن موجود باشد یکی برای استفاده گروه بیهوشی ودیگری برای استفاده گروه جراحی.

کلیت عملکرد دستگاه واجزای آن:

بطورکلی ساختمان و روش کار همه ساکشن ها همانند یکدیگر است فقط از لحاظ سیستم بکار رفته در پمپ وکیوم با یکدیگر تفاوت دارند.

اجزاءیک ساکشن پرتابل عبارتند از :

1.موتور

2.پمپ وکیوم

3.گیج وکیوم (نمایشگر میزان وکیوم )

4.لوله های رابط

5.پیچ تنظیم ساکشن

6.شیشه ساکشن

موتور:وظیفه موتور به حرکت درآوردن پمپ وکیومی است که به آن متصل است بسته به نوع پمپ استفاده شده از موتورهای با قدرت متفاوت برای به حرکت درآوردن آن ها استفاده میشود که نوع روغنی آن ،قدرت موتور بالایی دارد.

پمپ وکیوم :این قسمت مهمترین قسمت ساکشن است که اساس کار آن،ایجاد خلاءدر داخل خود پمپ ودارای سه مدل است:

الف)پیستونی: با حرکت پیستون وشیر های ورودی و خروجی یک طرفه ایجاد خلاء میشود.

ب)دیافراگمی: در ساکشن های پرتابل بیشتر از این پمپ استفاده میشودوبا بالاوپایین رفتن دیافراگم وشیرهای ورودی وخروجییک طرفه ایجاد خلاءمیشود.

ج)روغنی:درحین کار روغن آن داغ شده وغبار آن درفضا پخش میشود و ایجاد الودگی میکند امروزه کمتر استفاده میشود

3- گیج وکیوم (درجه فشار): برای نشان دادن خلا است و درجه بندی ان بر اساس دو واحد اندازه گیری فشارbar-mmhg))

درنوع سنترال معمولآحداکثرفشارmmhg520میباشد.(درجه بندی روی گیج همه انواع ساکشن تا1000میلی متر جیوه است اما حداکثرفشارمنفی که میتواند ایجاد کند در پشت دستگاه درج گردیده است.

4.لوله های رابط:به دو دهانه اصلی پمپ یکی برای مکش و(خلا)ودیگری برای دهش (هوا)تعبیه گردیده شده متصل است که به چند شاخه فرعی تقسیم می شود.برای مثال یک شاخه به گیج وکیوم برای نشان دادن خلا ودیگری به فیلتر هوا وتز آنجا شیشه خارجی ساکشن وآن دیگری برای بیرون فرستادن هوای فشرده واضافی پمپ است

5.پیچ تنظیم ساکشن: بر روی بدنه ساکشن تعبیه میشود وبرای تنظیم مقدار خلا ایجاد شده بکار می رودزیرا در بعضی از مواقع لازم است که عمل ساکشن در خلا بالا یا خلا پایین انجام گیرد.برای راه هوایی کودکان ونوزادان  فشار منفی از 0.03bar(بنا به گفته متخصصان)نباید بیشتر باشد.

6.شیشه ساکشن :دارای ظرفیت های متفاوتی (معمولا1تا3لیتر است ودرب آن دارای 2دهانه است که یکی  برای اتصال به شلنگ ساکشن است.همچنین دارای یک توپک(شناور)کنترلی است که بالا آمدن مقدارمایع درون شیشه مانع ورود آن به لوله های رابط ودر نتیجه پمپ میگردد.

ساکشن پرتابل دارای .دارای 2شیشه ساکشن میباشد درصورتیکه یکی از شیشه ها پرشود با استفاده از کلید مایعات به مخزن دیگر هدایت میشود .

ساکشن ها دارای فیلتر انتی باکتریال هستند،علت استفاده از این فیلترها این است که لوله های رابط هوای آلوده را میگیرند وباید این هوا را در خارج پخش کنند چون این هوا آلوده وممکن است دارای ویروس باشد به همین دلیل از این فیلتر ها استفاده میشود در ساکشن های مرکزی اتاق عمل این فیلتر ها وجود ندارد چون هوا در محیط اتاق عمل پخش نمیشود.

 

 دستگاه بیهوشی